Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

4. Våga efterfråga!

Vi har sett att vi som medborgare kan göra oss hörda om vår efterfrågan av djurvänliga produkter, så länge vi är många som skriver till ett företag. Ett bra exempel på detta är SJ som länge hade ett väldigt torftigt utbud av djurvänlig mat och efter många mail, kommentarer och inlägg på deras Facebook sida hände det! 2015 lanserades en hel rad nya veganska rätter i SJ:s bistro.

Numera finns det allt från currygryta till nudelsallad på SJ:s tåg. Vi var många som tillsammans tryckte på att detta skulle finnas och det gav ett mycket bra gensvar. Att efterfråga djurvänlig mat är ett av de enklaste sätten att påverka. Ett av de företag som skulle behöva få veta (ännu mer) att helt djurvänliga produkter efterfrågas är Quorn. De har 2015 lanserat två produkter som är veganska (Nuggets och Schnitzel) men tyvärr innehåller deras andra produkter äggvita och i många fall även mjölkprotein. Det finns så många bra produkter idag utan dessa ämnen och vi tycker verkligen Quorn borde ta ett till steg framåt och utöka till vegansk sortiment. Alla röster räknas och det är endast tillsammans vi kan visa att vi är många nog som är intresserade av ett större veganskt utbud. Kanske känner du någon som är allergisk mot soja och därför gärna vill använda Quorn istället?

Skicka ett meddelande till Quorn Sverige och tala om att vi är många som önskar en förbättring av produkterna! Du kan gå in här och skriva ett meddelande till dem. Kom ihåg – gör det peppigt,  trevligt och välformulerat så får du mycket bättre gensvar. Tala om för dem hur bra det hade varit och hur gärna du hade köpt deras produkter om de skippade ägget och mjölken. De behöver höra att efterfrågan finns – vilket är vårt jobb.

Detta kan självklart göras med fler företag som du tycker saknar produkter. Det kan vara allt från produktföretag till klädmärken. Någon som använder päls eller angoraull? Skriv gärna till dem också! Om du behöver hjälp med hur du ska gå till väga kan du alltid höra av dig till oss på goteborg@djurensratt.se för råd och hjälp. Lycka till!

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?
Här kan du bli medlem -> www.djurensratt.se/stod-oss

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!