Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

5. Res djurvänligt i höst!

Ska du besöka ett nytt land eller ny stad i höst och vill välja vego? Dagens tips är då att kolla in sidorna HappyCow eller Vegokoll för tips på djurvänliga restauranger och butiker, all over the world!

Hitta gott vego på resan

Vill du äta mat med djurens bästa i åtanke så väljer du givetvis helvegetariskt. I din hemstad känner du kanske till de vegovänliga caféerna, affärerna med billigast tofu och var du går för att äta stans godaste restaurangmåltid. Men det är inte alltid lika enkelt om du åker till en ny stad, eller ett nytt land du aldrig har ätit i förut: ”Var ska jag gå? Var hittar jag den vegovänligaste mataffären? Caféer med veganskt fika, finns det här?”

När dessa funderingar smyger sig på är HappyCow din guide i köttdjungeln. Du kan fylla i vilken stad du ska till eller är i och sedan få upp restauranger och butiker som har olika grad av djurvänlighet: vegan, vegetarian eller veg-friendly.

Sen när du kommit hem från din resa och upptäckt massa schyssta, vegovänliga ställen så får du gärna skicka in en reseberättelse till Djurens Rätts blogg Vegokoll. På så vis kan andra ta del av dina djurvänliga matupplevelser och själva hitta guldkornen när de reser till samma ställe som du! Kanske har någon annan varit i ditt framtida resmål och kan dela med sig av tips till dig?

Vegansk ordlista för resan

I Djurens Rätts shop kan du för en billig peng köpa ”Vegan passport”, en veganparlör som är ett måste för resande veganer och vegetarianer! Liten nog att passa i fickan, men tillräckligt stor för att inkludera så många språk, 74 stycken, att du kan göra dig förstådd till över 95 % av världens befolkning. Bor du i Göteborg kan du komma förbi Djurens Rätts kontor och köpa den.

Vego i Göteborg

Ännu ett tips är ett absolut måste att känna till för den djurvänliga Göteborgaren. Och rör du dig inte i dessa västkustska krokar så se det som inspiration för något du kanske själv vill ordna för din egen stad? Du är ute och strosar på stan och känner att du behöver något snabbt att äta… Du vill äta en fin restaurangmiddag tillsammans med en när eller kär… Det är en regnig lördag och du vill hitta något smarrigt och sött att fika på… Men, var ska du gå? Orkar du gå runt och kolla in varenda meny i hela stan för att hitta det bästa? Antagligen inte. Sån himla tur då att någon annan redan gjort det åt dig!

Vi pratar givetvis om Vegan Göteborg, djurvännens räddare i nöden!

Bland annat det vegovänliga utbudet inom snabbmat, pubmat, fika, pasta, sushi och indiskt finns kartlagt och precis som en stads restaurangutbud så uppdateras sidan hela tiden med nya djurvänliga guldkorn.

Är du besviken för att tipset inte berör dig som bor utanför Göteborg? Var inte det. Se det istället som världens bästa turistguide när du kommer hit på besök! Och gör gärna en egen sida för staden där du bor. Djurvänlighet är ju till för att spridas. Lycka till!

Fler tips för djurvänlig turism!

På många håll i världen används djur som underhållning för turister vilket leder till olika typer av problem och lidande för djuren. På Djurens Rätts temasida om djurvänlig turism får du fler tips om hur du som turist kan vara med och göra skillnad för djuren på ditt resmål:

http://www.djurensratt.se/djurvanlig-turism

Trevlig resa!

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?
Här kan du bli medlem -> www.djurensratt.se/stod-oss

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!