Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

1. Skriv på för försöksdjuren!

Då var det äntligen dags för höstens kampanj; en djurvänligare vardag! Vi mjukstartar denna djurvänliga höst med att skriva på för försöksdjuren. Lite hederlig protestlisteaktivism helt enkelt. Om du inte har skrivit på listan för att utveckla alternativa metoder till djurförsök, då är det dags att göra det idag. Redan gjort det? Få en vän att skriva på också. Eller varför inte två eller tre vänner? The more the merrier!

Gå direkt till namninsamlingen utan att passera gå.

Många av de försök som görs idag är plågsamma och medför ett stort lidande för djuren, vilket är oacceptabelt. Djurens Rätt arbetar för ett avskaffande av alla djurförsök som inte ligger i djurens intresse, men detta innebär inte att vi är emot vetenskaplig eller medicinsk utveckling. Det finns idag sofistikerade alternativ som har ersatt vissa djurförsök. Tyvärr saknas i nuläget alternativ för att ersätta alla former av djurförsök. En viktig orsak är att det inte satsas tillräckligt på att ta fram djurfria metoder. Eftersom det kostar mycket att utveckla och utvärdera nya metoder är det nödvändigt att det satsas mycket mer pengar på det. Djurens Rätt föreslår att statens årliga anslag för utveckling av alternativa metoder till djurförsök ska ökas till 130 miljoner kronor, för att sedan ökas ytterligare.

Ett annat exempel på produkter som länge testats på djur är kosmetika. Till exempel finns fortfarande djurtestad kosmetika på marknaden. Det finns sedan 2014 ett förbud inom EU mot djurtestad kosmetika, men denna lag har dessvärre en del kryphål. Vill en vara säker på att inte bidra till djurtester finns det i nuläget bara ett säkert sätt, och det är att välja märken som finns med på Djurens Rätts förteckning över ej djurtestade kosmetika- och hygienprodukter, som uppfyller kriterierna inom standarden Humane Cosmetics Standard. Mer om denna standard hittar du här!

Så vad kan du göra? Här kommer några lätta förslag för att bidra till en djurvänligare värld:

  • Skriva på namninsamlingen som du hittar här och dela den med dina vänner.
  • Använda Djurens Rätts egen app Djurvänligt, där du enkelt kan se vilka produkter som inte är djurtestade.
  • Leta efter symbolen Leaping Bunny – mer information om den finner du här!
  • Informera din vänner och bekanta om detta och tipsa dem om vår app.
  • Du kan också skriva under vår Protasslista mot plågsamma djurförsök.

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?
Här kan du bli medlem -> www.djurensratt.se/stod-oss

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!