Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

2. Se en kort animerad film om vår relation till djur

Då var vi igång, är du redo för ännu ett tips för en djurvänligare vardag? Luta dig tillbaka i lugn och ro, och titta på den här prisbelönta animerade kortfilmen om vår relation till djur. Det tar sex minuter av din tid, varken mer eller mindre. Dela den sedan gärna med dina vänner så de också får en chans att se den!

Filmen heter Veggie Propaganda och gjord av Kristen Palana. Hon är en begåvad amerikansk-portugisisk multimediaartist bosatt i den eviga staden Rom, och som även är mycket förtjust i Sverige.

Filmen ser du här: http://vimeo.com/43800286 och om den skriver hon själv:

”Veggie Propaganda is a quirky, sing-song animation that puts a spotlight on animals, our relationship with them and their rights. It explores childhood myths about animals vs. the reality of their lives in a human-centered world, where our food really comes from and how by simply eating less meat individuals can make an astounding positive impact on their health, their finances and the environment.”

Det finns många bra, intressanta och tankeväckande djurrättsfilmer av varierande längd, stil och avsändare. Har du tips på andra djurrättskortfilmer så skriv gärna en kommentar på vår Facebooksida. Bra film är till för att spridas!

När vi ändå är inne på temat mat, varför inte testa något nytt och djurvänligt? Visste du att du hittar en rad köttiga vegoprodukter på marknaden?
Tzay och Oumph! är några av de djurvänliga alternativen för dig som vill göra skillnad. Både Tzay och Oumph! är baserade på sojaprotein, och fungerar jättebra som substitut för t.ex. kyckling eller pulled pork.

På Djurens Rätts sida Vegokoll hittar du en massa vegotips och recept, till exempel på dessa tzay-wraps!

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!