Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

3. Fira med djurvänlig glass och tårta!

Nu har du gjort något konkret för djuren och sett en djurrättsfilm. Missat den? Ingen fara, klicka här. Ditt djurvänliga agerande kan såklart firas med djurvänlig glass och tårta! Unna dig själv en svalkande isglass, krämig sojaglass, gräddig tårta eller varför inte lyxa till det med sorbet? Och det skadar ju inte att berätta för någon annan hur gott det är med veganskt såklart.

Många vet inte om att det går att äta glass utan djurprodukter, men det gör det absolut! Idag hittar du gräddig glass gjord på sojabönor (mycket godare än det låter!), havre, ris eller kokos i nästan vilken mataffär som helst.

Vad är det för fel med att äta glass gjord på ”äkta” grädde då? Egentligen är ju mjölken som grädden är gjord av till för kalven. För att vi ska kunna använda den måste kalven skiljas från sin mamma, något som kan vara väldigt stressande för dem. Mjölkkor har avlats hårt för att ge så mycket mjölk som möjligt och producerar 40-50 liter om dagen. Långt mer än vad som är normalt för kalvar att dia. Detta tar hårt på kornas kroppar och juverinflammationer är inte ovanligt. Det är lätt att tänka att inga djur skadas eller dödas för att vi ska få mjölk. I genomsnitt föder varje ko tre kalvar, sedan skickas hon till slakt. Och hälften av kalvarna som föds är hankalvar och eftersom de inte producerar någon mjölk dödas de flesta och blir till kött när de är 1,5 år gamla. (Här kan du läsa mer om hur mjölkindustrin påverkar kor, kalvar och tjurar).

Så därför är dagens djurvänliga uppdrag att välja mjölkfritt! Fråga efter Tofuline, Rice och Oatly i affären. De är vanliga glassmärken och finns i paket, strut eller på pinne i flera olika smaker.

När du ändå är inne på glass, hur gott vore det inte med djurvänliga bakverk? Gräddtårta t.ex! På Djurens Rätts sida Vegokoll finns recept på smarrig jordgubbstårta med tårtbotten utan ägg som du bäddar in med fluffig grädde.

Vispgrädde utan mjölk? Inga problem!

Sojagrädde

Kanske den bästa vispiga sojagrädden på marknaden är Alpro Soya Airy & Creamy som du hittar i kyldisken.

Sen är det bara att pimpa tårtan med färska bär eller annat snyggt!

Frossa på!

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?
Här kan du bli medlem -> www.djurensratt.se/stod-oss

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!