Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

6. Läs på och sprid kunskap!

Viktig information är till för att spridas. Vi vill ju såklart att så många som möjligt ska få reda på hur djuren har det och vad man kan göra åt det. Så dagens djurvänlighet handlar både om att själv fördjupa sig och sprida kunskap! Ta denna djurvänliga dag och kika igenom sortimentet av rapporter och utdelningsmaterial som finns på Djurens Rätts hemsida. Kanske hittar du något du vill förbättra din kunskap inom, eller som någon du känner borde läsa?

DELA UT!
Via Djurens Rätt kan man beställa hem material helt gratis. Det kan vara till exempel flygblad med information om djuren i livsmedelsindustrin, inspirationsmagasin, afficher, info om pälsindustrin eller om djurförsök. Du kanske brinner speciellt för en viss fråga? Eller tycker att folk i allmänhet borde
veta mer om någonting? Beställ gärna vårt gratismaterial och dela ut! Kanske i brevlådorna i området där du bor?

Beställningssidan hittar du här: www.djurensratt.se/material

Det är enkelt, går snabbt och du når många människor med fakta om hur djuren har det (och får motion på köpet, win-win!). Gå en sväng i bostadsområdet, på egen hand eller med några vänner. Det är förvånande ibland, hur lite kunskap kan vara det enda som behövs för att knuffa någon i djurvänlig riktning. Ett flygblad som dimper ner på hallmattan kan vara startskottet.

LÄS PÅ!

Du kanske har en uppfattning av att djurhållningen i Sverige är problemfylld, men du vet inte exakt hur den ser ut. Eller så hamnar du då och då i diskussioner angående varför du gör djurvänliga val i vardagen, och känner att du saknar lite kalla fakta att kunna förklara med. Då är det verkligen bra att
det finns faktarapporter som Djurens Rätt har tagit fram, där det går att få inblick i de olika industrierna som hanterar djur.

Vad är det för skillnad på ägg från frigående och ekologiska höns? Får korna gå ut på sommaren? Var finns alla de miljontals grisar som tydligen ska husera på svenska farmar? Hur fungerar egentligen fiskar? Är det sant att minkar gasas ihjäl? Men hästarna, de har det väl bra i alla fall? Sverige har väl världens bästa djurskydd, eller?

Bara för att någon kämpar för djurs rättigheter eller vill leva ett djurvänligare liv behöver den såklart inte kunna alla detaljer eller kunna svara på alla frågor. Men för sin egen skull kan det vara bra och framförallt intressant att läsa om hur de olika djuren har det i Sverige!

På den här sidan kan du hitta Djurens Rätts rapporter:
www.djurensratt.se/rapporter

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?
Här kan du bli medlem -> www.djurensratt.se/stod-oss

>> TILL NÄSTA DJURVÄNLIGA TIPS!