Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

13. Inspirera till vardags!

Dagens djurvänliga tips är lite annorlunda för det handlar inte specifikt om djurvänlighet egentligen, utan snarare om varför vi ska fortsätta göra det vi gör. Varför alla våra ställningstaganden för djuren är viktiga.

Det här videoklippet är knappt 3 minuter långt och under den tiden får man se en folkrörelse ske, från start till slut. Det illustreras i det här fallet med något så enkelt som en ”löjlig dans” men egentligen kan det handla om att sätta igång och våga fortsätta på någonting nytt, även om det går emot vad som anses normalt.

Känner du någon gång att folk tycker att du är lite besvärlig som är ”kinkig med vad du äter”? Du kanske är den enda på skolan eller jobbet som äter vegetariskt eller veganskt och kan ha hört att du är radikal eller fanatisk i dina åsikter för djuren. Tänk då på den här videon och känn dig stolt, för just du är den som vågar ta första steget i ditt umgänge eller den som vågar vara den första följaren. Du är en del av en rörelse som där just du är kanske inte kommit så långt än. Då är du hur viktig som helst och det du gör är viktigt för djuren. Utan alla oss som gör saker som kan verka extrema eller radikala, för att vi väljer bort djurplågeri, så blir det ingen rörelse. Vi är alla mer eller mindre ”first followers”, och genom att du väljer djurvänligt och visar att det går så kan du få andra att förstå att det inte är så tokigt ändå!

bild

Om du känner för att verkligen visa vad du står för och kanske inspirera andra du möter kan det vara bra att bära kläder, väskor eller broscher med de budskap du vill förmedla. En tygkasse är perfekt att ta med till affären och du drar samtidigt ner på konsumtionen av platspåsar. Kanske stoltserar du också gärna med en vattenflaska eller en t-shirt med ett snyggt tryck som alla lätt kan se och läsa när de möter dig på stan? Det kanske väcker en tanke hos någon som inte funderat i de djurrättsliga banorna förut men som ändå kan hålla med. När den personen ser dig packa varor i en tygkasse med Djurens Rätt-tryck eller ser din ”Djur är inte mat”-brosch på jackan så kan det inspirera till att fortsätta kämpa för djuren.

Djurens Rätts webbshop kan du beställa broscher, tygkassar, t-shirtar, muggar, böcker och annat smått och gott. Det finns också snygga t-shirtar att beställa på agoodtshirt.com.

Är du sugen på att stödja vårt arbete för en djurvänligare värld?

Här kan du bli medlem -> http://www.djurensratt.se/stod-oss

Foto: Compassionate Action for Animals