Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Kandidera till uppdrag för Djurens Rätt Göteborg

Det ideella engagemanget inom Djurens Rätt är oerhört viktigt för organisationen. Det finns många sätt att vara aktiv på och ett sätt är genom förtroendeuppdrag i en lokalavdelning, till exempel att vara med i den lokala styrelsen. Vill du göra en viktig insats för djuren på din fritid? Nu finns chansen att nominera dig själv eller någon annan till ett förtroendeuppdrag för Djurens Rätt Göteborg!
Vi söker kandidater till:

● Styrelsen
Som ledamot/suppleant i styrelsen för Djurens Rätt Göteborg är du med och formar arbetet för en av landets största och mest aktiva lokalavdelningar inom Djurens Rätt. Styrelsearbetet skiljer sig lite från annan aktivism och handlar mycket om organisation, administration och att diskutera runt strategier. Men det finns också många möjligheter till att planera och genomföra olika events och aktiviteter. Du behöver vara medlem i Djurens Rätt och ha ett engagemang för organisationens frågor men behöver inte ha tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Djurens Rätt erbjuder utbildningar i styrelsearbete och annat stöd längs vägen utifrån behov.

● Ombud till riksstämman (ordinarie och ersättare)
Riksstämman är Djurens Rätts högsta beslutande organ och hålls vartannat år. Riksstämman 2019 kommer att hållas 31/5-2/6 i Örebro. Som ombud deltar du på stämman och röstar i olika frågor. Ombuden är en viktig del av den demokratiska processen och är med och påverkar Djurens Rätts kommande fokusområden och mål, så det är viktigt att du läser in dig på underlag och är beredd att vara med och göra din röst hörd. Men stämman är också ett roligt och spännande tillfälle att träffa andra aktiva från olika delar av landet och lära dig mer om organisationen. Du behöver vara medlem i Djurens Rätt för att bli vald till ombud.

● Revisor (ordinarie/ersättare)
Som revisor är din roll att göra en granskning av den lokala styrelsens arbete inför årsmötet, såsom hur bokföringen har skötts. Du behöver inte vara medlem i Djurens Rätt för att vara revisor, men det är bra om du är ordningsam och har koll på siffror.
Hör av dig!

Är du själv intresserad av att nomineras till ett uppdrag, eller har du tips på andra personer som du tror skulle passa bra? Har du frågor om vad uppdragen innebär? Hör av dig till någon av oss i valberedningen för Djurens Rätt Göteborg:
● Moa Ranum, moaranum@yahoo.se, 076-397 70 38
● Christian Nordström, cnordstrom@hotmail.com, 073-726 90 56

OBS! Sista datum för nomineringar är 14/1, 2019. Val av kandidater kommer att ske på avdelningens årsmöte den 10/2, 2019.
Vi ser fram emot att höra från dig!